Sposób przygotowania

Biszkopt:Ubić 4 jajka z 1 szkl.cukru na kogiel-mogiel,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,wsypywać do jajek ciągle ucierając.Na koniec dodać aromat-wymieszać,przełożyć do tortownicy i piec ok.35 minut w tem.175 stopni.
Masa serowa:
Twaróg przekręcić przez maszynkę,utrzeć z żółtkami,dodac masło,cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną.Z białek ubić sztywną pianę,dodać do twarogu i wymieszac.
Upieczony biszkopt przeciąć na 2 lub 3 części,Na spód tortownicy włożyć placek biszkoptu na to masę serową ,tak na przemian by na wierzchu była masa serowa.Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w tem 180 stopni.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !