Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 łyżki oleju, 1 posiekana cebula, 35 dag posiekanych grzybów - użyliśmy pieczarek i kilku suszonych borowików, 750 ml warzywnego bulionu, szklanka białego wytrawnego wina, 4 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżeczki grzybowego keczupu - dodaliśmy zwykły, sok z limonki do smaku, pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, sól i czarny pieprz. Do dekoracji: plasterki grzybów i gałązki koperku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na rozgrzanym oleju smażyć do miękkości cebulę. Dodać grzyby i smażyć 2 minuty. Wlać bulion oraz wino. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut. . Zmiksować. Wymieszać ze śmietaną, keczupem, sokiem z limonki. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Podawać z przybraniem z grzybów i koperku.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    BARDZO FAJNY POMYSŁ!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Chyba się nie skuszę, bo nie przepadam za gałką, chociaż przepis ciekawy...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !