Sposób przygotowania

Bizszopt należy przyciac do wielkosci tortownicy i wylozyc nim dno. 400g jagód i malin miksujemy z serkiem twarogowym i mascarpone. Dodajemy do nich cukier waniliowy i mieszamy. Ubijamy smietanke kremówke i delikatnie mieszamy z masą serowa. Galaretke rozpuszczamy w 250 ml wody (czyli w połowie ilości zalecanej). Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy galaretka jest już chłodna (ale ciągle płynna) dodajemy galaretkę do masy. Żelatyne zalewamy odrobina wody kiedy napęcznieje podgrzemy ja w kąpieli wodnej, rozpuszczona wlewamy do masy. Mieszamy dokładnie. Dorzuciłam jeszcze troche owoców w całości do środka. Wylewamy masę na biszkoptowy. Wstawiamy do lodówki i zostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretke rozpuszczamy w 250 ml wody (czyli w połowie ilości zalecanej). Odstawiamy do wystygnięcia
Pozostałe owoce, maliny, jagody oraz dodałam jeszcze połowe opakowania mieszanki mrozonej (truskawki, wisnie i porzeczki) ktora wcześniej odlodziłam i wszystkie te owoce wyłozyłam na zastygnięte ciasto. Zalałam delikatnei galaretka ale tak zeby nei zakryła w całosci owocow. Zostawiamy ciasto na kilka godzinn w lodówce a najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Az ocieka owocami
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ciasto - marzenie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    piękny i do tego na pewno smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Śliczny .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !