Sposób przygotowania

Zarobić ciasto z przesianej mąki, drożdży, cukru, wody i oliwy i pozostawić do wyrosnięcia na około 1 godz. Wówczas rozwałkować, wyłozyć do tortownicy i posypać posiekanym masłem. Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i rozłożyć na powierzchni ciasta. Na nich układać cienkie plastry sera, lekko opruszyć estragonem i pieprzem. Jajka rozbełtać z mlekiem, posolić, zalać ciasto i posypać resztą sera (utarty). Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !