Sposób przygotowania

Na spód formy wykładamy kruche ciasto (przepis: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/26626/przepis-podstawowy-na-kruche-ciasto-.html), na ciasto kładziemy gotową masę makową. Na wierzch wykładamy cytrynowe ciasto ucierane.
Cytrynowe ciasto ucierane:
Tłuszcz ucieramy, dodając po jednym żółtku, po 2 łyzki cukry, po 1 łżce mleka i 2 łyzki mąki. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodajemy sok z pół cytryny, otarta skórkę z całej cytryny, mieszamy. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek, mąkę ziemniaczana z proszkiem do pieczenia.
Ciasto lekko mieszamy i wylewamy na mak. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 minut.
Po wystygnięciu ciasto oblewamy polewą czekoladową i obsypujemy tarta gorzką czekolada .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie zaprezentowałaś to ciasteczko
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda cudnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wygląda bardzo smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    apetyczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo smakowicie, podoba mi się ten przepisik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    przepyszne jest to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !