Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę z cukrem i żółtkami utrzeć do białości. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Dokładnie utrzeć. Ubić pianę z 6 białek, delikatnie wmieszać do ciasta. Połowę ciasta włożyć do blaszki, na nie położyć masę makową i przykryć pozostałym ciastem. Masa makowa: Mak wypłukać, zalać gorącym mlekiem i pozostawić najlepiej na noc. odsączyć dokładnie.Zemleć 2-3 razy . Dodać pozostałe składniki, utrzeć. Ciasto piec ok. 60min. w temp. 180*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    koniecznie musze zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    Na pewno smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !