Sposób przygotowania

Ugotować rosół z wołowiny, pora, 1 marchewki, 1/2 selera. Ugotowane jarzyny wyjąć. Na oleju przysmażyć starkowane warzywa i cebulkę.Do rosołu włożyć flaki pokrojone w paseczki i przesmażone jarzyny. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu do miękkości flaczków. Doprawić majerankiem, vegetą, papryką, imbirem, gałką muszkatołową i maggi.Zrobić średnią zasmażkę i rozprowadzić w zupie. Przepis jest z flaczkami podgotowywanymi, jeśli gotujemy z flaczków surowych, należy je wyczyścić, wymoczyć, odgotowć, zmienić wodę i gotowac do miękkości. Dalej jak w przepisie!

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    uwielbiam flaki pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja nie jej tego, ale są i jego zwolennicy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !