Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, ciągle ucierać. Śmietankę zagotować z cukrem pudrem do rozpuszczenia cukru. Gorącą śmietankę przelać do masy maślano-jajecznej, wsypać orzechy i czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na ok.2 godz. Następnie łyżką formować kulki i obtaczać w kakao. Wstawić do lodówki.

Do śmietanki można dodać takżę trochę likieru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wyglądają dość intrygująco:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha
  • 6
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pewnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmmmmm pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !