Sposób przygotowania

Wyfiletowanego(bez ości i skóry)łososia pokroić w dość dużą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Łososia zalać marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Cukinię umyć,osuszyć,odciąć końce i pokroić na plastry około 1.5 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać cukinię i włożyć do lodówki na kilka godzin.Patyki na szaszłyki moczyć 2 godziny w wodzie.Na każdy szaszłyk wziąść 2 patyki i nabijać na przemian łososia,cukinię.Na początku i końcu szaszłyka powinien być łosoś.Szaszłyki ułożyć na tackach do grillowania i piec na grillu około 25 minut.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !