Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z tuńczykiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 0,5 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
papryka czerwona 0,25 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
szczypiorek 1 łyżka
masło
majonez
sałata lodowa 4 liść
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka
cebula czerwona 0,5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z tuńczykiem

Przekrojony kawałek bułki podgrzać w tosterze, jeśli nie mamy tostera to na suchej patelni lub w piekarniku.
Posmarować masłem, położyć liść sałaty, delikatnie rozdrobnionego tuńczyka, pokrojone w plastry jajko, ogórka, paseczki papryki i cebulkę, posolić i popieprzyć. Polać majonezem, posypać szczypiorem i złożyć.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.03.2017 16:07
smaczna propozycja
Monika58 26.12.2012 23:02
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak