Sposób przygotowania

Kremówkę mocno podgrzać z cynamonem, gałką i połową szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, zdjąć z ognia, przestudzić. Żółtka wymieszać z resztą cukru i kakao. Powoli wlewać kremówkę do masy żółtkowej, cały czas mieszając. Dodać czekoladę. Przelać do kokilek ustawionych na głębokiej blasze. Blachę wypełnić gorącą wodą do połowy wysokości foremek. Wstawić do piekarnika : 50 min, 150 st.C, Środek ma być nie do końca ścięty!!
Ostudzić i wstawić do lodówki na ok.8 godzin. Podawać z lodami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    jak by ktoś zrobił, to bym z chęcią spróbowała
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    jak by ktoś zrobił, to bym z chęcią spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !