Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy żeberka i gotujemy. Żeberka wyciągamy a następnie dodajemy zakwas, delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i Kucharkiem. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Kiełbaski wrzucamy do żurku. Pozostawiamy na ogniu jeszcze ok 25-30 min. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, nakładamy na talerz i zalewamy żurkiem. Dodajemy kiełbaskę w całości lub pokrojoną w plasterki. Można podawać ze śmietaną jak ktoś lubi. Smacznego !!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    nie ma to jak kuchnia polska
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    Jak ja uwielbiam żurek
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    Jak ja uwielbiam żurek
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    aż mi ochota przyszła na taki :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam żurek:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    alez apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja też lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jutro robię taki na obiadek :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    doskonały na Święta:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam żurek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !