Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść na noc, upiec 4 placki.Placki nasączyć. 1/2 l wodyzagotować z cukrem,wcisnąć sok z cytryny, dodać rumu lub araku. Mleko zagotować z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Jajko rozetrzeć z mąką i 3 łyżkami cukru. Gotującym mlekiem zalać utartą masę, wymieszać i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając.Wystudzić. Masę ucierać w donicy dodawać po łyżce masła,sok z cytryny i zapach. Placki miodowe przełożyć i udekorować.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    Super!!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale się prezentuje, musi być pyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam, jak pysznie wygląda
  • 5
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Urwało składniki więc dodaję ,bo przepis jest warty wypróbowania: SKŁADNIKI: Ciasto: 15 dkg miodu 35 dkg mąki 15 dkg cukru pudru 2 całe jajka 1 pełna łyżka sody orzechy Masa: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 25 dkg masła lub margaryny Poncz : 1/2 l wody 2 łyżki cukru sok z 1 cytryny zapach rumowy lub arakowy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo dobre ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a jakie ładne !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    do tego ciasta nie daje się tłuszczu??
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Twój tort prezentuje się wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu pychaaaaaa :-)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciasto: 15 dkg miodu 35 dkg mąki 15 dkg cukru pudru 2 całe jajka 1 pełna łyżka sody orzechy Masa: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 25 dkg masła lub margaryny Poncz : 1/2 l wody 2 łyżki cukru sok z 1 cytryny zapach rumowy lub arakowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !