Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z pomarańczą
Kroki postępowania
Do pozostałej części ciasta dodać resztę mąki krupczatki. Rozgnieść palcami tak, aby powstała kruszonka.
Składniki na ciasto: | |
mąka krupczatka | 450 + 150 g |
margaryna | 200 g |
cukier drobny | 80 g |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
orange curd | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
esencja waniliowa | ½ łyżeczki |
żółtko jajek | 5 szt. |
skórka otarta z pomarańczy | |
jabłka | 2 kg |
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat | 70 g |
pomarańcza | 2 szt. |
Składniki na piankę: | |
cukier drobny | 70 g |
Składniki dodatkowe: | |
cukier puder | do oprószenia |
białko | 5 szt. |
kisiel | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: