Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser porzeczkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 500 g
cukier 7 łyżek
czerwone porzeczki 250 g
porzeczki czarne 100 g
otręby 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser porzeczkowy

Do zimnego serka homogenizowanego dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy. Porzeczki dokładnie płuczemy i przebieramy. Porzeczki umieszczamy w oddzielnych miseczkach- w jednej czarne, a w drugiej czerwone. Każde zasypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozgniatamy je widelcem. Na dno przezroczystych szklanek rozkładamy po połowie mus z czarnych porzeczek, 2 łyżki serka, mus z czerwonych porzeczek, otręby, czerwone porzeczki, serek i otręby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.10.2012 08:35
sezon porzeczkowy widac udany
edyta44 10.10.2012 10:54
super
aginaa 06.10.2012 19:15
polecam
Bogusiaz 05.10.2012 20:41
uwielbiam takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak