Sposób przygotowania

Jagody( ja użyłam mrożonych) przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby się delikatnie rozmroziły( ale tylko delikatnie), następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną( ewentualnie jakiś sok). Całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć, zamrozić( przez około 2 godziny). Po upływie tego czasu przełożyć do pucharków i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    na pewno smaczny!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    orzeźwiający
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię sorbety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię sorbety :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !