Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Faszerowana piętka "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieczarki 5 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
olej do smażenia 2 łyżki
przyprawy 2 szczypta
chleb 1 piętka

Przepis i sposób przygotowania na: " Faszerowana piętka "

Cebulkę drobno kroimy.

Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki.

Cebul i pieczarki smażymy do miękkości na odrobinie oleju.

Doprawiamy do smaku i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Ser żólty ścieramy na tarce na średnich oczkach.

Z całego chleba odcinamy piętkę
( które na osobiście uwielbiam! :D )
i wydrążamy miąsz .

Farszem pieczarkowym oraz utartym serem faszerujemy obficie wydrążoną piętkę.

Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej
( powtarzamy 2 razy ).

Smażymy kilka minut na gorącym , głębokim oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Podajemy z ulubionymi sosami i warzywami.


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 21.09.2012 22:31
Apetyczne, szkoda,że na zdjęciu nie widać dobrze całej kanapki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak