Sposób przygotowania

Nutellę podgrzać na kąpieli wodnej. Sucharki lub ciastka rozgnieść wałkiem i wymieszać z masą nutellową. Gotową masę wyłożyć na spód tortownicy.Cztery galaretki rozpuścić w oddzielnych miskach (każdą w gorącej szklance wody). Po stężeniu pokroić w małą kostkę. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Odstawić na bok do ostygnięcia. Ser zmiksować z cukrem pudrem dodać śmietanę. Dodać pokrojone galaretki i tężejącą żelatynę. Całość delikatnie wymieszać. Wlać do torownicy na spód z ciastek. Tortownicę włożyć na ok. 60 min. do lodówki. Pozostałą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Polać ją na wierzch sernika i odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marianp20

    lubie cos słodkiego na ząb
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !