Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz), obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać kostkę rosołową i tyle wody żeby przykryła mięso. Gotować do miękkości. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Banany obrać, pokroić w gruba kostkę. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i lekko rozgotować. Dodać koncentrat pomidorowy i curry. Wymieszać i przełożyć do mięsa. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Jeśli gulasz wyjdzie zbyt rzadki to można go zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można posypać siekaną natką z pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne połączenie smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawa jestem smaku:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow! Takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale warto wypróbować przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ch?tnie spróbuj?
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Pyszność.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być ciekawy smak.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawe połączenie smaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !