Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć dzień wcześniej. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły (powinny być 2 szklanki wywaru). Grzyby odcedzić, osuszyć, drobno posiekać, oprószyć mąką i wymieszać ze śmietaną. Cebulę drobniutko posiekać, zeszklić na tłuszczu, dodać grzyby i udusić do miękkości. Doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, tak, aby były 2 szklanki sosu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i pokroić w cienkie plasterki. Naczynie do zapiekania przetrzeć rozciętym ząbkiem czosnku i natłuścić. Układać warstwami ziemniaki, jajka i grzyby. Polać sosem i piec w rozgrzanym piekarniku aż do ozłocenia się skórki.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zatrzymalam się w tym miejscu ,bo naprawdę jest to ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !