Sposób przygotowania

ziemniaki kroimy w plastry, czosnek cięty w cienkie plasterki.
W garnku podgrzać oliwę i smażyć na złocisto cebulę z czosnkiem. Dodać ziemniaki i smażyć kolejne 2 min, mieszając. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem i wolno gotować 30 min. Odstawić nieco do ostygnięcia i utrzeć mikserem. Cukinie pokroić na krótkie kostke taką wiekszą. Zupę ponownie zagotować. Dodać cukinię i gotować 20 min. Tuż przed podaniem dodać bazylię. Mozna zrobicgęściejszy krem i czesc cukini wyjac a resszte ponownei z zupą zmiksowac. Dodac pokrojona cukinie do srodka. Pyszna i sycąca. I nie zionie sie czosnkiem.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !