Sposób przygotowania

Wodę przegotować i ostudzić. Rodzynki włożyć do wyparzonego kamionkowego naczynia lub emaliowanego rondla. Zalać przestudzoną wodą, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 3-5 dni. Kiedy na powierzchni płynu utworzy się gruby kożuch należy go delikatnie usunąć, a wino przecedzić i rozlać do wyparzonych butelek. Do każdej butelki włożyć kawałek skórki skrojonej z wyszorowanej i wyparzonej cytryny, wsypać szczyptę cynamonu. Szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 10 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pszyne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !