Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywno. Wsypać cukier, ubić. Dalej ubijając, dodawać po jednym żółtku. Wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, lekko wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem, wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Dolny płat nasączyć ponczem (sok wiśniowy wymieszany z wódką), po czym nałożyć bitą śmietanę i wiśnie. Przykryć drugim płatem, również nasączonym ponczem. Udekorować startą czekoladą i kleksami bitej śmietany.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    coś wspaniałego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    BeataJ

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    musi być wyśmienity!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Twister

    Wyglada smacznie :]
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    mniam
  • 0
    picture-0033
    Opublikowano

    caralajna

    idealnie dobrane smaki. mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślina cieknie na klawiaturę... ja już je chcę jeść !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !