Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywno. Wsypać cukier, ubić. Dalej ubijając, dodawać po jednym żółtku. Wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, lekko wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem, wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Dolny płat nasączyć ponczem (sok wiśniowy wymieszany z wódką), po czym nałożyć bitą śmietanę i wiśnie. Przykryć drugim płatem, również nasączonym ponczem. Udekorować startą czekoladą i kleksami bitej śmietany.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !