Sposób przygotowania

Suszone grzyby należy namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnie odsączyć je na sitku. Wodę zagotować wraz z grzybami, kostką rosołową, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym Prymat. Całość należy gotować do miękkości grzybów, zaprawić mąką i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać podpieczoną nad palnikiem cebulę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wyglada
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię i robię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    jedna z moich ulubionych zup
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    głodowa ta porcja na talerzu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie wiedziałem, ze jest barszcz grzybowy:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    po naszemu to zupa grzybowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    taki by się zjadło- mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !