Sposób przygotowania

Jeżyny przebrać, umyć, osuszyć i przełożyć do dużego słoja. Dodać cukier, cynamon, skórkę i zalać wszystko dżinem. Słój zamknąć i na 8 tygodni postawić w nasłonecznionym miejscu. Nalewkę przefiltrować za pomocą lejka i gazy do 3 butelek o pojemności 250 mlo i dobrze je zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    Pasuje do budyniu, lodów i innych deserów.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jak będę miała jezyny to wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !