Sposób przygotowania

Ciasto przygotować według przepisu na pizzę Margheritę.

Jajka i salami pokroić w kostkę, ser w plasterki. Formę do pieczenia średnicy 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć połową ciast. Jajka, salami i ser ułożyć na cieście, posypać solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodać szczyptę bazylii oraz oregano. Rozwałkować resztę ciasta i przykryć pizzę. Brzegi górnej i dolnej części ciasta zlepić ze sobą. Całość posypać przyprawą do pizzy. Nakryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stop. C. Wyjąć pizzę obracając formę, dnem do góry.

Komentarze

  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !