Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Następnie przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać śmietanę, masło, wymieszać dokładnie. Doprawić pieprzem do smaku. Grzyby oczyścić pokroić w plasterki, obgotować. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać olej w rondelku dodać obgotowane grzyby. Smażyć 10 minut. Dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, wyrównać. Wyłożyć grzyby. Następnie wyłożyć resztę ziemniaków na grzyby, wyrównać. Położyć na wierzch plastry sera żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni na ok 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobra zapiekanka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Smaczna zapiekanka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !