Sposób przygotowania

Cukinie myjemy i kroimy na plasterki ok 1 cm grubości. Jeśli ktoś woli można obrać ze skórki, ale ja tego nie robie. Plastry cukini solimy i odstawiamy na jakies 15 minut, żeby wyszła z nich woda. Odłożyc najlepij na sitku. W tym czasie roztrzepać 2 jajka. Cukinie posypać pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym i namoczyć w jajko, po czym panierować z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzac olej i wkładać plastry cukini. Smażyc z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    lubie taką;-)
  • 2
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    uwielbiam taką cukinię - mam dzisiaj na obiad :D
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !