Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo aż się jabłka rozpadną a woda wyparuje. Dodajemy cukier i ciągle mieszając gotujemy jeszcze ok 10 minut. Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja z takim musem też walczyłam wczoraj, ale jeszcze będę robić drugą turę
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Tylko ja jabłek nie obieram, a potem gorące przecieram przez przecierak, mniej pracy, a skórka potem zostanie na sitku.
  • 2
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    pyszny mus !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !