Sposób przygotowania

Masło i cukier utrzeć mikserem, aż masa stanie się gładka, jasna i puszysta.

Dodać kawałki banana. Zmiksować.

Oddzielić żółtka od białek, białka pozostawić w drugiej misce do ubicia, a żółtka dodać do maślanej mieszaniny wraz ze śmietaną i makiem. Zmieszać składniki mikserem.

Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

Ubić białka z cukrem na dość sztywną pianę. Delikatnie połączyć ciasto z pianą.

Wysmarować masłem tortownicę i podsypać mąką (użyłam tortownicy z kominkiem).

Piec ok. 45 minut. Polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    cudowny wypiek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pewnie smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !