Sposób przygotowania

Zrobić galaretkę pomarańczową i zieloną na 0,3l wody. Przelać do naczynia i pozostawić do stężenia. Gotową galaretkę pokroić w kostkę, wymieszać dwa smaki i podzielić na połowę. Przygotować galaretkę żółtą w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny - dokładnie rozmieszać. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje około 3 -4 godziny. Przygotować galaretkę zieloną 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 godziny Przygotować galaretkę czerwoną w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny - dokładnie rozmieszać. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wymieszać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy. Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na około 3 godziny w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    ładny wyszedł : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    Pyszny i pięknie wyglądający serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super :)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam takie serniczki, a ten wyglada bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Piękny, kolorowy serniczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gibli

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !