Sposób przygotowania

Sok pomarańczowy delikatnie podgrzewamy razem z miodem (i rodzynkami jeśli je dodajemy). Wkruszamy drożdże i mieszamy, by całkowicie się rozpuściły.

Mąkę mieszamy z solą i stopniowo dodajemy do masy, zagniatając ciasto.

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce by podwoiło objętość.

Po tym czasie znów krótko wyrabiamy, formujemy bochenek i wkładamy do formy.

Odstawiamy na 40 minut w ciepłe miejsce by podrosło.

Pieczemy około 40 minut w temp. 190 stopni.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Dla mnie to taka bułeczka, ale musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ale oryginalny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !