Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 st.

Zmielone orzechy i startą czekoladę mieszamy w miseczce.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier. Następnie wlewamy esencję i wsypujemy orzechy z czekoladą.

Blachę przykrywamy papierem do pieczenia i łyżką wykładamy porcje masy w odstępach od siebie.

Wkładamy do piekarnika, zamykamy drzwiczki i wyłączamy go (ja to ciut zmieniłam, jednak bojąc się o rezultat i zanim wyłączyłam piekarnik to popiekłam je ze 4 minutki, tak dla pewności). Zostawiłam na całą noc, by piekarnik ostygł.

Delikatnie zdejmujemy je z blaszki, podważając ostrożnie nożem.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !