Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Pomarańcze obieram ze skórki i kroję w kostkę wielkości ok. 1,5cm. Z limonki wyciskam sok. Można także wszystkie cytrusy pokroić w plastry lub półplastry. Wtedy owoce ładniej się prezentują w misie. Owoce zasypuję cukrem i odstawiam na ok. 30minut, by puściły sok, a cukier się rozpuścił.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno temu tylko sangrię kupowałam, pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pamiętam, że dawno temu, ok. 20 lat wstecz, były sprzedawane w takich pękatych butlach z długą cienką szyjką:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !