Sposób przygotowania

1. Masło roztapiamy w większym garnku i zdejmujemy z ognia. Dodajemy śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto.

Następnie dzielimy je na małe kuleczki, układamy na tacy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.



2.W miseczce rozcieramy twaróg z cukrami, następnie wsypujemy mąkę i dodajemy dżem, mieszamy.

Każdą kuleczkę wałkujemy na owalny placuszek, po jednej stronie nakładamy łyżeczkę nadzienia i sklejamy brzegi, tak jak przy robieniu pierogów. Można je ładnie zakończyć, np. radełkiem czy specjalną foremką.

Pieczemy około 20-25 minut w temp. 1750

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wyglądają obłędnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też robię takie na słodko i bardzo je lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !