Sposób przygotowania

warzywa zetrzeć na dużych oczkach + 1 łyżeczkę soli i odstawić...
po ok30 min odsączyć
+ mąki+ jajka+ przyprawy do smaku sól i pieprz
ja dodaję jeszcze posiekaną natkę pietruszki

jeśli warzywa puszczą więcej wody + jeszcze maki pszennej, ciasto musi być gęstawe.

smażyć placuszki na rumiano

podawać gorące z twarożkiem z cebulką lub szczypiorkiem albo z samą śmietaną.

polecam

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wypróbuję-super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    janko

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    vesenka

    bardzo lubię takie placuszki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie, ale ja zrezygnowalabym z marchewki :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne placuszki
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda smakowicie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyglądają ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    same pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    wyglada super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !