Sposób przygotowania

Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na najwyższych obrotach. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i zimną żelatynę cały czas miksując. Czekoladę mleczna i czekoladę gorzka rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić, aby śmietana się nie zwarzyła, ale by czekolada nie steżała i dodać ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszać. Do silikonowych foremek serduszek wlac trochę czekolady, włożyć do akzdej po orzechu laskowym i zalac czekoladą. Wstawić do lodówki. Gdy się zetnie wyciągnąć z foremek i zrobić wzorki lukrem i polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !