Sposób przygotowania

W misce łączymy mąkę sól,masło i cukier tak żeby zrobiły nam się zacierki,następnie dodajemy żółtka i zagniatamy tak aby nam powstała gładka,śliska nie za twarda i nie klejąca się masa,z niej formujemy kulę.Wkładamy do lodówki na godzinę do lodówki.Ciasto wałkujemy na prostokąt grubośći 3 mm i wycinamy w nim kółka nieco większe od foremek.Foremki smarujemy margaryną ,następnie wyklejamy je ciastem,ciasto nakłuwamy przykrywamy folią aluminiową i posypujemy ziarnami grochu i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Po 15 minutach zdejmujemy groch i folię i pieczemy jeszcze 5 minut.Truskawki myjemy i kroimy wzdłuż na pół.Na małym ogniu podgrzewamy galaretkę i smarujemy nią ostudzone tartaletki i układamy truskawki które też delikatnie smaryjemy galaretką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !