Sposób przygotowania

Jaja z cukrem ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez 10 minut (czas ubijania jest bardzo ważny).
Zmniejszyć obroty miksera, dodać jogurt, następnie olej, a w końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto połączyć z bakaliami i przełożyć do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą sporej formy do babek z kominkiem.
Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotową babkę polać polewą czekoladową albo pełnomleczną i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno być bardzo pulchne.

Rady:
Formę wypełniamy do 3/4 wysokości, ponieważ babka podczas pieczenia powiększy swoją objętość.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aaale ładnie wzorki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !