Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa: Przygotowac zelatynę i ostudzić. Smietanę ubic na wysokich obrotach na puch. Dodać cukie puder i serki. Zmiksować. Powoli wlewać zelatynę cały czas miksując. Rozłozyc na biszkopcie.
Wiśnie umyc i wydrylować. Ugotowac z cukrem. Pod koniec dodać zelfix i wymieszać. Ostudzić. Rozłożyć na masie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    sernik i wiśnie ! Moje ulubione połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    sernik i wiśnie ! Moje ulubione połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    uwielbiam wiśnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !