Sposób przygotowania

Do dużego garnka wkładamy umytą wołowinę, obrane i umyte warzywa, na górę wkładamy kurczaka, listki laurowe, ziele angielskie i sól. Zalewany całość zimną wodą wstawiamy na duży ogień i doprowadzamy do wrzenia. Przez następną godzinę rosół powinien gotować się na małym ogniu, należy pilnować tylko, żeby kurczaka był przykryty. Po godzinie wyjmujemy kurczaka. Powinien być ugotowany, ale nie rozgotowane. Warzywa z wołowiną zostawiamy w garze i gotujemy kolejne trzy godziny, od czasu do czasu podlewając wodą aby całkiem się nam nie wygotowała. Rosół potrafi wyparować i przypalić się jak każda inna potrawa! Na 10 minut przez końcem odcedzamy rosół i dodajemy maggi i przetarty czosnek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gracer

    domowy rosołek i ten kolorek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    smaczny taki rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !