Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w wodzie przez około 20min. Namoczone grzybyy, obraną cebulę i marchew oraz makaron miksujemy razem przy pomocy robota kuchennego po czym do masy dodajemy mięso mielome oraz przyprawy-sos sojowy, sol pieprz i cukier. Papier ryżowy wkładamy na chwilę do wrzącej wody z dodatkiem piwa i odsączamy na czystej ściereczce, każdy płat składamy na pół, nakładamy na niego łyzeczkę nadzienia i zwijamy zawijając brzegi do środka tak aby powstał pakiecik przypominający gołąbka. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu aż będą brązowe i chrupiące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    a nigdy takich nie robiłam a wyglądają zachęcająco;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !