Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone tuby kalmarów pokroić w cienkie paseczki (julienne) i gotować 3 minuty w osolonej wodzie. Tak przygotowane kalmary przełożyć do garnka i zalać litrem bulionu przygotowanego na bazie dwóch Kostek mięsnych Kucharek.
Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na maśle wraz z posiekaną cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami, a następnie dodać do wywaru.
Zupę doprawić do smaku Przyprawą do flaków Prymat, solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pychota moja mama robiła
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jeśli z kalmarów, to trafia w mój gust :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !