Sposób przygotowania

Płatki owsiane, mąkę, wiórki i cukier wsadzamy razem do miski i mieszamy. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy miód (nie gotujemy). Proszek do pieczenia rozpuszczamy w dwóch łyżkach wrzącej wody i dodajemy do naszej mieszaniny masła z miodem. Wszystkie składniki (suche i mokre) łączymy ze sobą. Najlepiej dłońmi (tylko się nie poparzcie!). Masa robi się jak twarda plastelina, można z niej lepić kulki. Jeżeli się rozpada - proponuję dodać odrobinę wody i miodu.
Z masy lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy. Umieszczamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach bo trochę urosną. Pieczemy w 180 stopniach przez 8-10 minut .Uwaga, ciastka szybko się rumienią, więc nie przesadźcie!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Uwielbiam je!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !