Sposób przygotowania

Czekoladę razem z masłem topimy w kąpieli wodnej i ostawiamy do wystygnięcia.

Jajka ubijamy z cukrem i solą, następnie dodajemy masę czekoladową i miksujemy aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy; możemy zrobić to rękami.Masę przykrywamy, wstawiamy do lodówki na całą noc.

Na drugi dzień formujemy kuleczki, obtaczamy je obficie w kakao i układamy na przygotowanej blaszce. Blachę z ciasteczkami warto wystawić na dwór (jeśli jest zimno) na około godzinkę żeby się schłodziły porządnie. Dzięki temu podczas pieczenia wierzch ładnie popęka, tworząc łatki.

Pieczemy 11 minut w temp 175o

Delikatnie zdejmujemy z blachy i studzimy na kratce.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !