Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i delikatnie podgrzewamy, aż się całkowicie rozpuści. Studzimy.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na gęstą pianę, stopniowo podając cukry. Na koniec wlewamy żelatynę i ubijamy jeszcze chwilę.

Na tacy układamy ciasteczka, za pomocą rękawa cukierniczego bądź szprycy wykładamy na każde ubite białka, tak żeby powstała górka. Możemy schłodzić w lodówce 30 minut i po tym czasie oblać czekoladą. W tym celu należy rozpuścić tabliczkę czekolady razem z 3 łyżeczkami masła w kąpieli wodnej, chwilkę ostudzić i polewać każde ciasteczko z osobna. Ja robiłam to łyżeczką, trzymając ciasteczka nad garnuszkiem z czekoladą, tak by jej nadmiar mógł skapać.

Schłodzić w lodówce.

Polecam także przed zjedzeniem włożyć je na 30-40 minut do zamrażalnika :) Sposób wypróbowany i naprawdę dodaje im uroku :)))

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    bardzo apetycznie wyglądają ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszności
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mmm ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !