Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka odzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 2 łyżki wrzącej wody i mieszamy, dodajemy do białek. Następnie dodajemy cukier i mieszamy 5 minut. Na koniec mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy i pieczemy.
MASA:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie gorące trochę odlewamy i mieszamy z żelatyna żeby się rozpuściła. Wlewamy z powrotem do mleka i mieszamy. Dzielimy na 2 części. Białą wylewamy na ciasto. Do drugiej dodajemy kakao i olejek rumowy i mieszamy. Wylewamy na białą część.
POLEWA:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i dajemy na ogień. Mieszamy i gorąca wylewamy na placek. Ciasto wkładamy do lodówki

Komentarze

  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    fajne ciachoooo
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszota
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    brzmi pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smacznosci warte zjedzenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !