Sposób przygotowania

Do słoika włożyć ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu, trochę kopru i gorczycy, ząbek czosnku i wyczyszczony chrzan. Włożyć ogórki ile wejdzie do litrowego słoika i zalać wrzącą wodą. Dodać sól i zakręcić. Odstawić w ciepłe miejsce na tydzień. Po tygodniu pasteryzować 10 min.
Składniki są podane na jeden litrowy słoik, więc w zależności ile słoików tyle podwoić składników.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    liście laurowe i ziele czy gorczycę to dodaję do ogórków zalewanych octem.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ja do solonych tez nie dodaję ani liści, ani ziela ani gorczycy
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    uwielbiam kiszone
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    Ja robię identycznie, tez dodaje tak samo liście laurowe, ziela i na koniec sól. Zawsze mi wychodzą i są pyszne, nie wyobrażam sobie kiszonych bez tych dodatków ziół. Znajoma, co gotuje zawodowo też tak robi i chwali sobie. Są pyszne oczywiście dodaj do księgi i daje smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    kazdy robi inaczej, u mnie tez nie ma w kiszonych ziele i lisci
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    zawsze mam problem z ilością soli do ogórków kiszonych
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    zawsze mam problem z ilością soli do ogórków kiszonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !