Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy na różyczki jak kto woli na większe lub mniejsze i płuczemy , osolić wodę i zagotować gdy woda się zagotuje, wrzucić kalafiora i gotować ,ale nie do miękkości tylko musi być taki al'dente czyli nie miękki nie twardy nie żeby chrupał tylko jak ja to mówię żeby chwaszczał w zębach:) gdy już taki będzie wylewam na durszlak(cedzak) jak to woli:) i zostawiamy do ostygnięcia ,a jak szybko chcę zrobić przelewam go zimna wodą i czekam kiedy obcieknie, żółty ser ścieram na tarce o grubych oczkach, koperek siekam, z jogurtu , majonezu i czosnku robię dip, czyli wlewam jogurt i majonez do miseczki przez praskę do czosnku wyciskam czosnek doprawiam solą .Gdy kalafior odcieknie wrzucam go do miski dodaję koperek, żółty ser i wlewam dip wszystko razem mieszam ale delikatnie i ewentualnie doprawiam solą do smaku:) i gotowe.
Można jeść z bagietką albo grzankami ale nie koniecznie:)
Życzę smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wiola6

    Nic prostszego ja tylko zrobic:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !