Sposób przygotowania

Z mleka, masła, jajek, cukru, soli, mąki i drożdży zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich okrągłe drożdżówki.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach. Zostawiamy, aż podrosną. W każdej drożdżówce robimy wgłębienie, wypełniamy je owocami i posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy ok. 25 minut w 190 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pychotka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudowne, uwielbiam takie !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !